poniedziałek, 18 maja 2015

Od zawsze w mojej rodzine istniało przekonanie, że "jak nie ma chleba w domu, to wszyscy głodni". Utwierdzało to moją mamę przez lata w tym, która bez względu na ilość jedzenia w lodówce zawsze przy braku chleba słyszał, że mamo nie ma co jeść....No cóż, tak to jest, jak ktoś uwielbia pieczywo. Dla amatorów chleba przygotowałam dziś rewelacyjny przepis na orzechowy chleb na zakwasie. Pysznie, a przede wszystkim zdrowo.


Autorka do przygotwania orzechowego chleba użyła: mąki żytniej, mąki pszennej (możesz użyć pszennej pełnoziarnstej lub razowej dla podkreślenia "zdrowotności"), drożdży, zakwasu żytniego i orzechów włoskich. Przepis jest bardzo prosty - mieszasz wszystkie składniki, odstawiasz do wyrośnięcia i do piekarnika.  Zapraszam do wypróbowania przepisu - link poniżej zdjęcia.

źródło: http://smacznie-zdrowo-tanio.blogspot.com/2015/01/orzechowy-chleb-na-zakwasie.html



Zachęcam do wypróbowania tego chleba.
Smacznego:)



0 komentarze