piątek, 22 maja 2015

Nie wyobrażam sobie codziennego jadłospisu bez jakichkolwiek warzyw czy owoców. Bez nich danie traci kolor, smak i staje się ...."płaskie". Z odrobiną wyobrażni możesz przekształcić warzywa w danie pełne aromatu i finezji. Czasem sałatki mogą się znudzić, dlatego proponuję Ci dziś pieczone warzywa na ostro.


Autorka przepisu zadbała tym razem o wielbicieli "ostrych wrażeń". Do przygotowania tego dania użyła: marchewki, selera, papryki, cukini, pestek słonecznika i dyni, przypraw oraz sosu sojowego. Przyznam, że pieczona warzywa wyglądaja obłędnie z prażonymi nasionami.  Po dokładny przepis zapraszam na blog - link poniżej zdjęcia.

źródło: http://alekksandra.blogspot.com.es/2014/01/pieczone-warzywa-na-ostro.html




Smacznego:)
Jeżeli chciałabyś podzielić się swoim przepisem napisz do nas na kuchmix1@gmail.com



0 komentarze