piątek, 15 maja 2015

Fajita to rodzaj potrawy meksykańskiej. Składa się głównie z grillowanego mięsa ułożonego i zwiniętego w pszennej lub kukurydzianej tortilli. Uzupełnieniem tego dania są często podsmażone warzywa tj. cebula, papryka, pomidory oraz kwaśna śmietana, guacamole czy salsa. Obecnie fajita serwowana jest w wielu wersjach. Tym razem wegetariańska fajita.


Autorka przepisu zaproponowała fajitę z kotlecikami sojowymi. Jest to danie, które idealnie nadaje się na szybki obiad lub kolację. Nie wymaga mnóstwa pracy, więc może je przygotować każdy. Autorka dodatkowo zachęca do przygotowania własnych placków tortilli. Jeżeli jesz mięso, śmiało możesz użyć kurczaka, wołowiny czy wieprzowiny. Zapraszam do wypróbowania przepisu - link poniżej zdjęcia.

źródło: http://www.mniumniu.com/2015/03/wegetarianska-fajita.html



Ja już dziś wypróbuję ten przepis, ponieważ moi domownicy uwielbiają tortille w każdej postaci.
Smacznego :) 



0 komentarze