środa, 25 marca 2015

Domowej roboty szynki oraz inne wędliny smakiem nie równaja się tym kupnym, dlatego warto poświęcić trochę czasu i przygotować je samodzielnie. Piekąc takie mięsko dokłądnie wiesz czego użyłaś. Dal mnie rewelacja - nie dość, że smaczniej to jeszcze znacznie zdrowiej. A mina i zachwyt domowników bezcenny.


Szynka gotowana w winie z porzeczkową glazurą.....mniam! Autorka pisze, że gotowania w winie szynka nabiera delikatnego smaku i cudownego koloru, a porzeczkowa glazura słodko-ostra, nadaje potrawie charakteru. Cóż...nie ma na co czekać - trzeba wypróbować. Po dokładny przepis zapraszam na blog autorki – link znajdziecie na dole strony.

źródło: http://wypiekirumience.pl/przepisy/swiateczna-szynka-gotowana-w-winie-z-porzeczkowa-glazura/



I jak Was smakowała taka szyneczka?
Smacznego życzę :)



0 komentarze