czwartek, 26 marca 2015

Kto z Was nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez pysznego, świeżutkiego i pachnącego pieczywa powiniem wypróbować domowej roboty brioche. Może nie jest to opcja idealna w ciągu tygodnia, ale na weekendowe śniadanie nada się rewelacyjnie. Podając ją z dżemem, konfiturami lub słodkim, białym serkiem powalicie swoich domowiników na kolana.


Brioche jest typem francuskiej bułeczki. Autorka zapewnia i jej maślanym smaku.Dodatek mąki pełnoziarnistej z pewnością sprawi, że  pozorna ułęczka nastci Was na dłużej.  Amarotów pieczywa zapraszam po dokłądny przepis na blog autorki - link poniżej zdjęcia.

źródło: http://enunplato.blogspot.com.es/2015/03/brioche-z-dodatkiem-maki-penoziarnistej.html



Mam nadzieję, że ten przepis na francuską bułkę przypadł Wam do gustu tak samo, jak mnie.
Smacznego życzę :)



0 komentarze