Kto z Was nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez pysznego, świeżutkiego i pachnącego pieczywa powiniem wypróbować domowej roboty brioche. Może nie jest to opcja idealna w ciągu tygodnia, ale na weekendowe śniadanie nada się rewelacyjnie. Podając ją z dżemem, konfiturami lub słodkim, białym serkiem powalicie swoich domowiników na kolana.
Brioche jest typem francuskiej bułeczki. Autorka zapewnia i jej maślanym smaku.Dodatek mąki pełnoziarnistej z pewnością sprawi, że pozorna ułęczka nastci Was na dłużej. Amarotów pieczywa zapraszam po dokłądny przepis na blog autorki - link poniżej zdjęcia.
źródło: http://enunplato.blogspot.com.es/2015/03/brioche-z-dodatkiem-maki-penoziarnistej.html
Mam nadzieję, że ten przepis na francuską bułkę przypadł Wam do gustu tak samo, jak mnie.
Smacznego życzę :)
0 komentarze