czwartek, 2 kwietnia 2015

Wielkanoc dla każdego z nas nie może się także obejść bez barszczu białego lub żuru. Jestem ciekawa co króluje u Ciebie na stole w ten dzien? U mnie musi pojawić się żur - uwielbiam go, wyczekuję cały rok, ponieważ jak wiemy, niektóre dania przyrządzone w inny dzień w roku, nie smakują tak samo. Jeżeli planujesz zaserwować swoim domownikom żur, proponuję Ci poniższy przepis. Szybki i z pewnością jeszcze zdążysz z nim.


Do przygotowania zakwasu będziesz potrzebować: mąkę żytnią, ciepłą wodę, ziarenka ziela angielskiego, czosnek oraz liście laurowe. Nic nie zastąpi domowej roboty żuru, więc nie czekaj i zabieraj się do pracy.  Po dokładny przepis zapraszam na blog – link znajdziecie na dole strony.

źródło: http://delicioustitbits.blogspot.com.es/2014/04/zakwas-na-zurek.html



Jak podoba się Wam ten przepis?
Smacznego :)



0 komentarze