wtorek, 5 maja 2015

"Przez żołądki do serca".....tak chyba mogę rozpocząć zapowiedź tego przepisu. Jedni je kochają, drudzy nienawidzą. Podroby, bo do nich zaliczamy żołądki drobiowe należą obecnie do produktów, po które Polacy sięgają coraz rzadziej - niestety. Pamiętam, że uwielbiałam w dzieciństwie jak moja mama przygotowywałą zupę krupnik właśnie z żołądkami - niebo w gębie. Warto po nie sięgać, ponieważ w tani sposób możesz przygotować rewelacyjne danie. Dlatego tym razem proponuję grzybowy gulasz z żołądków drobiowych.



Osobiście nie przepadam za gulaszami, jednak widząc ten poniższy z ogromną chęcią skusiłabym się na kilka kęsów. Przygotowanie tego gulasz jest niezwykle łatwe. Potrzebujesz:  żołądków drobowych, suszonych grzybów, marchewki, cebuli oraz kilku przypraw do smaku. Jestem pewna, że w takiej wersji żołądki drobiowe zasmakują wszystkim.  Zapraszam do przepisu - link poniżej zdjęcia.

 
źródło: http://kuchennymajstersztyk.pl/dania-glowne/grzybowy-gulasz-zoladkow-drobiowych/



Zaskocz swoich domowników czymś innym na obiad, a z pewnością poproszą o dokładkę.
Smacznego:)




0 komentarze