wtorek, 24 lutego 2015

Kanapka bez masła smakuje okropnie....jednak dla naszego zdrowia powinnismy unikać jego dużych ilości. Alternatywą dla chlebka z masełkiem będzie pyszny hummus. Pasta idealna dla każdego bez wzgledu na upodobania jedzeniowe - szczególnie powinna spodobać się wegetarianom i osobom kochającym warzywa.


Podstawą tradycyjnego hummusu jest ciecierzyca. My jednak proponujemy Wam inną wersję tej pasty, która bazuje na białej fasoli. Autorka przepisu, dzięki zamianie warzywa stworzyła bardziej delikatną i łagodniejszą w smaku pastę. Dodane pestki granatu nadają całości lekkości i świeżości. Przyrządzony smakołyk idealnie nadaję się do kanapek lub jako dressing do chrupiących warzyw.

źródło: http://www.mniumniu.com/2014/10/hummus-z-biaej-fasoli.html


Cały proces przygotowania znajdziecie w linku powyżej.
Jak przypadł Wam ten przepis do gustu? 




0 komentarze