poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Pulpety, klopsiki oraz kotlety mielone to jedne z najczęściej serwowanych dań na polskich stołach. Szybkie w przygotowaniu, podane w wersji smażonej, gotowanej lub z pysznym sosikim zaspokoją głód i wymaganie niejednego z nas. Propozycji podania mięsnych kulek jest niesamowicie wiele - tym razem proponuje koperkowe klopsiki z cukiniowymi wstążkami.


Poniższe danie jest raczej opcją dietetyczną, jednak myślę, że w takiej kompozycji skuszą się na nie nawet osoby nie będące na diecie. Klopsiki z mięsa drobiowego w koperkowym sosie z cukiniowym tagliatelle porwą Was smakiem. Posiłek możecie wzbogacić np. o młode ziemniaczki.....pyszności! Po dokładny przepis zapraszam na blog - link poniżej zdjęcia.

źródło:http://kuchennymajstersztyk.pl/dania-glowne/koperkowe-klopsiki-tagliatelle-cukiniowym/



Jestem ciekawa Waszych przepisów na klopsiki - jak Wy je przygotowujecie?



0 komentarze