piątek, 22 maja 2015

Granola to nic innego, jak pieczona wersja musli. Mieszanka płatków zbożowych, rodzynek, orzechów. sezamu, nasion oraz suszonych owoców połącznych cukrem lub miodem i pieczonych w celu nadania im chrupkości. Taka wersja musli w połączeniu z mlekiem lub jogurtem naturalnym idealnie sprawdzi się jako zdrowe,a przede wszystkim pożywne śniadanie. Domowa granola oczywiście zawsze będzie górowałą nad kupną, dlatego warto zrobić ją samodzielnie.


Domowa granola zaproponowana przez autorkę bloga "Odżywiaj się zdrowo" składa się z płatków owsianych, suszonych moreli, żurawiny, wiórków kokosowych, nasion słonecznika, sezamu, mieszanki dowolnych orzechów oraz miodu. Pyszności....Idealna z jogurtem, jak i na sucho. Zapraszam do wypróbowania przepisu - link poniżej zdjęcia.

źródło: http://www.odzywiaj-sie-zdrowo.pl/slodkosci/domowa-granola/



Jak smakowało śniadanie z tak przygotowaną granolą? 



0 komentarze