środa, 10 czerwca 2015

Płatki owsiane w ostatnich latach wróciły do łask, przez co bardzo się cieszę. Ten rodzaj zboża jest niezwykle bogaty m.in. w białko, błonnik, witaminę B1, B6 czy kwasy tłuszczowe. Ogromna dawka zdrowia w tak małym ziarenku. A co najlepsze, płatki owsiane możesz ptzygotować na wiele sposobów, w zależności od zachcianki. Dzisiaj proponuję Ci przygotowanie batoników owsianych z suszonymi morelami i żurawiną.



Aurorka przepisu i bloga "Ola w kuchni" proponuje nam batoniki jako zamiennik dla nudnych kanapek na śniadanie do szkoły czy pracy - i zgadzam się z nią w 100%. Znacznie chętniej sięgnełabym po jakieś pyszne ciasteczko niż kanapkę...A mając świadomość, że jest to zdrowa przekąska, zjadłabym ją bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia. Zapraszam do przepisu - link poniżej zdjęcia.

źródło: http://ola-w-kuchni.blogspot.com/2015/02/batoniki-owsiane-z-suszonymi-morelami-i.html



Idealnie sprawdzą sie jako pyszna przekąska w pracy lub szkole.
Smacznego:)




0 komentarze